Sajnos a keresett termék már nem található meg webáruházunkban.
Helyette ajánljuk az itt található termékünket.
A kellemetlenségért elnézését kérjük.

William Morris edényfogó kesztyű - Strawberry Thief


Bruttó 1.890 Ft

  • Ter. állapot: Raktárról
  • Raktárkészlet: 7.00
  • Gyártó: Javier
  • Cikkszám: IMO-JV-14-014
Oszd meg mással is

Bővebb leírás

Vigyél a konyhádba egy elegáns művészi stílust! Ezt megteheted William Morris eper virág és madaras - Strawberry Thief mintájú festményével díszített edényfogó kesztyűvel, mely a művészet szépségét csempészi a mindennapi életbe. 
Az edényfogó kesztyű egy konyhai eszköz, mely tökéletes segítség a forró edények biztonságos kezeléséhez. Kényelmes viselet és praktikus, mely megkönnyíti az ételkészítést és biztonságosabbá teszi a konyhai tevékenységeket.

Mérete: 30x18 cm.
Anyaga: 100% pamut.
Színe: eleje kék mintás, hátoldala kék.

William Morris angol festőművész, iparművész és író, költő volt. Építésznek tanult. Londonba kerülése után találkozott a preraffaelita Rossettivel, akinek hatása alá kerülvén a festészettel kezdett el foglalkozni. Segédkezett az új Oxford Union épületfreskóinak elkészítésében. Az Artúr király legendájának egy jelenetét ő festette meg rajta.
Mikor feleségével közös otthont terveztek barátját Philip Webbet kérte meg, hogy tervezze meg. Red House - Vörös Háznak nevezték el a vöröstégla homlokzata miatt. Kent vidéki házainak stílusában épült, kívülről gótikus látványt nyújtott. Dolgozószobáját az Artúr mondakör jeleneteivel díszítette, melyhez Morris maga festett növényzetet, madarakat a régi tapéták stílusában.
Idő eltelvével hímzett falikárpitokkal, ólomüveg ablakokkal, csempékkel, fém- és üvegmunkákkal teltek meg a helységek.
Morris szakmailag továbbképezte magát és megalapította a magasabb körök számára dolgozó dekoratív művészeti cégét, mely Morris & Co. nevet kapta. Ebben a vállalkozásban megmutatta miképp hidalható át a képzőművészet és az alkalmazott művészetek közötti szakadék. Hitte, hogy a tárgyak alakját meghatározza anyaguk és funkciójuk.
Neve szorosan kapcsolódik az angol Arts and Crafts mozgalomhoz.
Az 1862-es világkiállításon festett bútorokat és színes üvegmunkákat mutattak be. Morris erőteljesebb mintázatú tapétákat is tervezett, arra törekedve, hogy tapétái a természetet pótolják a lakásban.
Morris tervezéskor a természetet használta inspirációul, nagy lelkesedéssel nyúlt a középkori kéziratokban talált mintákhoz is.
Egy nap Morris a madarakat nézte mint találják meg az ágak közt az eperszemeket. 3 fő motívumot használt. A minták mestere lett. A belső dekoráció készítését és a díszítőművészetek fejlődési folyamatukban változtatta meg.
A textil történetének tudósa lett, verseket és novellákat írt, lefordított északi családregényeket, tervezésből végezte felsőbb tanulmányait, a középkori templomok karakterének megőrzéséért kampányolt, és szignifikásan együttműködött a szociális mozgalmakkal.
Halálakor orvosa így búcsúzott: 10 ember számára elég eredményt ért el életében.