Sajnos a keresett termék már nem található meg webáruházunkban.
Helyette ajánljuk az itt található termékünket.
A kellemetlenségért elnézését kérjük.

Számok kártya


Bruttó 1.990 Ft

  • Ter. állapot: Raktárról
  • Raktárkészlet: 2.00
  • Gyártó: Magyar termék
  • Cikkszám: FK1660-300358
Oszd meg mással is

Bővebb leírás

Számok: 1-100-ig kártyalapok.
Doboz tartalma: 50 db kétoldalas számkártyalap, 3 db számolókártya, 1 db páros-páratlan kártyalap, 2 db használati tanácsokat tartalmazó lap.
A kártyalapok egyik oldalán a számok 1-től 50-ig kék színben, a másik oldalon 50-től 100-ig piros színben jelennek meg.
A számolókártyákon a kettesével, ötösével és tízesével való számolás gyakorolható, ellenőrizhető. Egy kártyalapon vannak a páros és páratlan számok piros és kék színben feltüntetve.

Használati ötletek: Először gyakoroltassuk a gyermekkel a számok felismerését. 1-től 50-ig emelkedő sorrendben mutassuk fel a lapokat. Így a gyermek felé kék, a felnőtt felé piros számok láthatók. A kártyalap két oldalán lévő szám között mindig 50 a különbség. Például: amikor a gyerek egy 10-est lát kék színben, akkor a felnőtt 60-ast piros színben.
Amikor a gyerek már biztosan felismeri a számokat 1-50-ig, fordítsuk meg a lapokat, és gyakoroljunk 50-100 ig.
Amikor már ez is jól megy, akkor keverjük össze a lapokat, és így már nem numerikus sorrendben gyakoroltassuk a számok felismerését!

Számok felismerése, sorba rakása játékosan: Keverjük meg a kártyát, és kék felükkel felfelé rakjuk ki a lapokat. Az első játékosnak ki kell választania az 1-es számot. A másik játékos megkeresi a kettes számot, és ráhelyezi az előző lapra, miközben hangosan ki is mondja a számot. Ez így megy 50-ig, majd a pakli ismételt megkeverése után a piros számokkal felfelé rakjuk ki a lapokat és folytassuk a játékot 100-ig!
Hibapontnak számít, ha valaki eltéveszti a számot.

Számolj kettesével!
Hasonlóan az előzőhöz, csak az első szám a 2-es legyen majd, a 4-es és így tovább. Számolj ötösével! Az első lap az 5-ös legyen, majd a 10-es stb., stb. Összeadás gyakorlása: Keverjük meg a kártyát, és rakjuk ki a lapokat kék színnel fölfelé. Az első játékos felcsap egy lapot, a piros oldalával felfelé. A következő játékosnak ki kell választania 2 db kék színű számot, amelyek összege a piros számot adja. Például: ha a piros szám 65, akkor erre lehet egy 20-as és egy 45-ös számot húzni, vagy a 15-ös és az 50-es számok összege szintén a jó megoldást adja. Amennyiben a második játékos jól oldotta meg a feladatot, akkor most ő csap fel egy lapot a piros felével fölfelé, és az első játékosra vár a feladat megoldása.
Az nyer, aki kevesebbszer hibázik.

Még számtalan játékvariáció lehetséges. Az előzőekben csak néhány lehetőséget vázoltunk fel.
A matematika elsajátítása nem minden gyermeknél feszültségmentes folyamat.
Az Ön türelme és pozitív hozzáállása könnyed, játékos matematikatanulást eredményezhet.

Doboz mérete:  9,5x2x14 cm.
Jó tanulást és jó szórakozást kívánunk.
7-12 éves korosztály számára ajánlott.